© Yeraltı Haber 2021

İMİB Dünya Genelinde Ticaret Heyeti Programı Düzenliyor

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Suudi Arabistan, Vietnam, Endonezya-Tayland, Katar, İsrail ve Fransa’da sektörel ticaret heyeti programı düzenliyor.

Maden sektörünün ihracatını artırmak için çalışmalarına devam eden İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 2023’ün ilk aylarında ardı ardına sektörel ticaret heyeti programları organize etti. Suudi Arabistan, Vietnam, Endonezya-Tayland, Katar, İsrail ve Fransa’da düzenlenecek Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti programlarıyla Türk üreticilerin pazardaki rekabet güçlerini artırmayı amaçlayan İMİB, üyelerinin yeni pazarlara ulaşmasını da hedefliyor.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), sektörün ihracatını artırmak için çalışmalara hız verdi. 2023’ün ilk aylarında ardı ardına sektörel ticaret heyeti programları organize eden İMİB, yapılacak organizasyonlarla Türk üreticileri uluslararası alıcılarla buluşturacak. Suudi Arabistan, Vietnam, Endonezya-Tayland, Katar, İsrail ve Fransa’da gerçekleştirilecek Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti programları ile Türk üreticiler ihracat pazarlarını da çeşitlendirecek. Ticaret heyetleri programları ile üye firmaların rekabet gücünün artırılması amaçlanırken, Ticaret Bakanlığı destekleri oranında prefinansman sağlanacağı ifade edildi. İMİB’ten yapılan açıklamada, düzenlenen sektörel ticaret heyeti programlarında İMİB’in kendi üyesi katılımcı firmalara ayrıca destek de sunulacağı belirtildi.

DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDA ORGANİZASYON

İMİB’in 2023’te düzenleyeceği ilk Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti programı 21-27 Ocak tarihleri arasında Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Akabinde, 22-25 Şubat 2023’te Vietnam’ın Ho Chi Minh City şehrinde Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti programı düzenlenecek. İMİB’in Mart ayındaki Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti Programı ise, 5-10 Mart 2023 tarihleri arasında Endonezya-Tayland (Jakarta ve Bangkok), 13-16 Mart 2023 tarihleri arasında ise Katar’ın Doha şehrinde, 20-23 Mart 2023 tarihleri arasında da İsrail’in Tel Aviv şehrinde olacak. 23-26 Mayıs 2023’teki ticaret heyeti programının adresi ise Fransa olacak. ‘Türk Doğal Taşları Fransa Sektörel Ticaret Heyeti’ programı Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER