© Yeraltı Haber 2021

Infinity Stone Ventures Kanada'da Grafit Sondaj Programını Tamamladı!

Infinity Stone Ventures Corp. [GEMS-CSE; GEMSF-OTC; B21-FSE], Ontario'nun kuzeybatısındaki Thunder Bay yakınlarında bulunan Rockstone grafit projesinde sonbahar sondajı programını tamamladı.

Şirket, RS-22-01, RS-22-02, RS-22-03 ve RS-22-04 olmak üzere toplam 800 metrelik dört adet sondajı tamamladı. Sondaj programının ilk hedefi, 24 metre üzerinde %25 grafit karbon (Cg) yakalayan ilk keşif GC-12-01 keşif sondajını doğrulamaktı.

GC-12-01'in ikizi olan ilk RS-22-01 sondajda, üç metrelik, masif ila yarı masif grafit merceği yakalandı. Bu grafit merceği, sülfürler arasında daha az grafit içeren daha geniş 25 metrelik pirotit-kalkopirit-piritçe zengin bir zonda bulunmaktadır.

RS-22-03, tarihi GC-12-01 ve RS-22-01 sondalarındaki belirli aralıklarda yarı masif ila masif grafitten oluşan dört grafitik bölge ile karşılaşılmıştır.

GC-12-01 ve RS-22-01 kuyularında ikinci bir çıkış olan RS-22-04, 86 metreden 96,9 metreye kadar yarı masiften masif grafite 10,9 metrelik bir zonu keserek, doğrudan bir 8,8 metrelik masif sülfit aralığı 77,2'den 86 metreye, RS-22-03'te tanımlanan önceden duyurulan grafit bölgesini kuzeye doğru başarıyla genişletmekedir.

Rockstone grafit biriminin belirlenen toplam doğrultusu sondajlarla artık yaklaşık 80 metredir ve doğrultu boyunca devam etmektedir. Erken gözlemler, masif sülfit horizonunun volkanojenik masif sülfit tipi mineralleşmeyi temsil ettiğini düşündürmektedir.

CEO Zayn Kalyan, Rockstone grafit projesindeki sondajı programımızın ilk sonuçlarından çok memnunuz. dört kuyunun tamamındaki görünür grafit birimleri ile, grafit yapısını çok daha iyi anlıyoruz ve bu ileriye dönük projenin keşfinde sonraki adımları daha iyi belirleyebileceğini söyledi. Öngörülen karot analizlerinin sonuçlarını takiben, amaçlanan sonraki adımlarımız, bundan sonra daha fazla sondaj yapmak niyetiyle kuyu içi jeofizik yapmak olacaktır. Grafit, lityum-iyon pil anotlarının üretiminde kilit bir malzeme olarak sürekli olarak daha fazla kabul görüyor ve özellikle Çin'deki üretimdeki mevsimsel düşüş karşısında arzın daralmaya devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Rockstone grafit projesi, Ontario, Thunder Bay şehrinde limanın 45 km batısında yer almaktadır. Proje, yakındaki demiryolları ve bir nakliye limanı ile asfalt/stabilize yollara bağlanan nakliye yollarının gelişmesi ile mükemmel erişime sahip olacaktır.

Sabina Silver tarafından 2007'de tamamlanan yeniden işlenmiş çok yönlü zaman alanlı elektromanyetik (VTEM) araştırmasına göre, sondaja hazır 18 elektromanyetik yöntem ile belirlenmiş hedef bulunmakta. Greencastle'ın 2012'deki sondajı, dört elmaslı karot sondaj kuyusundan (916 metre) oluşuyordu. Elmaslı karot sondajı GC-12-01, bir grafitik arjilit birimi içinde ortalama %0,82 çinko ve %0,15 bakır içeren 24 metrelik bir aralığa denk gelmiştir. 24 metrelik zonun  analizi, bir LECO analitik prosedürü kullanılarak %25 Cg tenör değeri verdi. Rockstone grafit morfolojisi, muhtemelen 702 °C'lik bir oluşum sıcaklığında hidrotermal aktivite ile oluşturulmuş, oldukça düzenli altıgen grafit kristalitleri ve kristalit aglomeraları gibi görünmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER