© Yeraltı Haber 2021

İngiltere, Enerjide Kömür Santralinden Uzaklaşamıyor!

İngiltere’de rüzgar enerjisinden üretilen elektriğin azalması ve doğal gaz fiyatlarının fazlalığı nedeniyle geçen hafta eski bir kömür santrali tekrar faaliyete alındı.

İngiltere’de sıcak havalar nedeniyle rüzgar enerjisi santrallerinin üretiminin yetersiz kalması ve doğal gaz santrallerinde elektrik üretiminin oldukça yüksek maliyetli olması nedeniyle eski bir kömür santrali yeniden devreye alındı. Ülkenin elektrik arz dengesini sağlamakla görevli ulusal elektrik kurumu ESO, geçen hafta Fransız EDF’nin üretim yapılmayan West Burton A kömür santralini yeniden devreye almasını istedi. Bu hamleyle beraber geçen hafta İngiltere’nin elektrik üretiminde kömürün payı %2,2’ye yükseldi.

ESO sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ağustos ayı ortalarında üç gün elektrik üretiminde kömürün kullanılmadığını ancak sonrasında her gün kömür elektriğinin ülkede kullanıldığı bilgisini verdi.

Karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla kömürden elektrik üretimini azaltmaya çalışan ülkelerde yüksek maliyetli doğal gaz elektriği nedeniyle bu durum zorlaşıyor. 2024 yılına kadar karbon emisyonunu azaltmayı hedefleyen İngiltere Hükümeti yaşadığı problemlerden dolayı kömür santrallerini yeniden devreye almak zorunda kalıyor.

İngiltere’de 5 yıl önce elektrik üretimin de kömürün yeri yüzde 25 seviyesindeyken bu oran 2020 yılında 1.6’ya kadar düştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER