© Yeraltı Haber 2021

İngiltere, Kuzey Denizi'nde Petrol ve Doğal Gaz Araştırmaları Yapacak!

İngiliz hükümeti, enerji şirketlerinin çevre ve iklim şartlarını yerine getirmesi şartıyla Kuzey Denizi'nde petrol ve doğal gaz keşif faaliyetlerine izin verileceğini duyurdu.

İngiliz hükümeti, hükümetin özel sektörle bir arada yaklaşık 16 milyar sterlin yatırım yapacağını açıkladı. Hükümetin buradaki amacı 2030 yılına kadar Kuzey Denizi'nde enerji üretiminden kaynaklı karbon emisyonunu yüzde 50 seviyesine kadar düşürmek. Yapılan açıklamada, "Hükümet, gelecekteki lisansların sadece İngiltere'nin iklim değişikliği hedefleriyle uyumlu olması şartıyla verilmesinin hayati önem taşıdığına inanmaktadır." denildi.

Kuzey Denizi enerji kaynaklarındaki dönüşümü sağlayacağı projelerde, hükümetin enerji şirketleri ile Kuzey Denizi'nde enerji üretiminden kaynaklı karbon emisyonunun 2025 yılına kadar yüzde 10, 2027'ye kadar yüzde 25, 2030'a kadar yüzde 50 azaltılmasını hedefledikleri açıklandı.

Kamu ve özel sektörün ortak projesinde karbon emisyonunun azaltılması için toplam 16 milyar sterlin seviyesinde ortak yatırım yapılacağının belirtildiği açıklamada, bunun 3 milyarının fosil yakıtlara dayalı elektrik üretiminin yenilenebilir enerji kaynakları ile değiştirilmesi için kullanılacağı, 3 milyar sterlinin karbon depolama, 10 milyar sterlinin de hidrojen üretimi için kullanılmasının planlandığı bildirildi.  

Fotoğraf: www.bruker.com       

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER