© Yeraltı Haber 2021

İspanya’da Yanardağ Patlaması

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'na ait La Palma adasında volkanik patlama meydana geldi. Patlamadan bir kaç saat önce bölgede 130 deprem gerçekleştiği bilgisi aktarıldı. Depremlerin ardından Cumbre Vieja (Yaşlı Doruk) yanardağı faaliyete geçti.

Las Manchas bölgesinde yer alan yanardağının patlaması ile gökyüzüne siyah ve beyaz dumanlar yükseldi. Lavların yerleşim yerlerine doğru hareket ettiği bildirildi.

Yanardağ etrafındaki El Paso, Tazacorte, Los Llanos de Aridane, El Paraiso, Alcala gibi bazı yerleşim yerlerindeki kişilerin askerler tarafından yürütülen çalışmalarla tahliye edilmeye başlandığı kaydedildi.

Patlamadan Önce 130 Deprem Meydana Geldi

İspanyol Ulusal Coğrafya Enstitüsü (ING) tarafından yapılan açıklamaya göre, patlamadan bir kaç saat önce Cumbre Vieja Milli Parkı'nda 3.8 büyüklüğe kadar ulaşan 130 depremin kaydedildi. Yetkililer, yanardağın bulunduğu bölgede bu hafta 22 binden fazla deprem kaydedildiğini aktardı.

Bölgede Son Patlama 1971'de Yaşanmıştı

La Palma'da kaydedilen en eski volkanik patlamanın 1430 yılında gerçekleşirken, 1971'deki son volkanik patlamada ise lav akıntılarının yakınında fotoğraf çeken 1 kişi hayatını kaybetmiş, bölgede maddi hasar ise meydana gelmemişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER