© Yeraltı Haber 2021

İstanbul İçin Deprem Eylem Planı Hazır!

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonluğunda İstanbul'da olası bir  7,5 büyüklüğündeki depreme karşı hazırlık planları yapıldı.

Yapılan plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Bu tahliye gemilerinin yanında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması planlanıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunun öndeliğinde İstanbul Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve diğer kamu kurumları ile birlikte, çok detaylı bir deprem hazırlık planı oluşturuldu.

Jandarma Albay Metin Günal hazırlık planı ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Destek illeri veya memleketlerine gitmek isteyen afetzedeler görevlendirilen ring araçlarıyla deniz, hava, kara ve demiryolu vasıtasıyla tahliye edilmek üzere belirlenen tahliye alanlarına sevk edilecektir" ifadelerini kullandı.

Plan kapsamında İstanbul’da toplam 23 adet tahliye alanı belirlendi. Deniz yoluyla yapılacak tahliyeler için ise gemiler hazır şekilde bekleyecek.
Olası deprem durumunda, İstanbul’da vapurlar, deniz otobüsleri, kıyı emniyetine ait botlar ve gemiler ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı deniz araçları da depremzedeleri tahliye etmek amacıyla kullanılacak.

Denizden yapılacak tahliyeler için belirlenen noktalar

Sirkeci Feribot İskelesi, Yenikapı Deniz Otobüs Terminali, Pendik Hızlı Feribot İskelesi, İstinye İskelesi, Harem Feribot İskelesi ve Zeytinburnu Zeyport Liman İşletmeleri.

Demir yolu tahliyeleri için belirlenen noktalar 

Yeşilköy, Halkalı ve Tuzla Tren İstasyonları.

Karayolu tahliyeleri için belirlenen noktalar 

Esenler, Alibeyköy, Samandıra ve Harem Otogarları

Havayolu tahliyeleri için belirlenen noktalar 

İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı

İstanbul’dan tahliyesi yapılacak kişiler Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Denizli, Samsun, Kayseri, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan şehirlerine götürülecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER