© Yeraltı Haber 2021

İsviçre’nin Jeotermal Enerji Potansiyeli, Rusya’dan Doğalgaz İthalatını Azaltacak

İsviçre, jeotermalden yılda en az 17 TWh ısı üretme potansiyeline sahip, İsviçre’nin bu alandaki potansiyeli Rusya’dan ithal edilen gazın tamamen yerini alabilir. Söz konusu potansiyelin İsviçre’nin ısı talebinin dörtte birini karşılayabileceği öngörülüyor.

İsviçre’deki jeotermal üretim, yılda 4 TWh’e ulaşıyor, ancak kullanılmayan önemli bir potansiyel var. Bilimsel çalışmalar, yalnızca orta derinliklerdeki potansiyeli yılda yaklaşık 8 TWh olarak tahmin ediyor.

Sığ alanlardan gelen jeotermal enerji şu anda ağırlıklı olarak tek ailelik evleri ve binaları ısıtmak için kullanılırken, orta derinliklerden gelen enerji ilçelere, kentsel alanlara, sanayi ve tarım sektörlerine ısıtma sağlamak için kullanılabilir.

Orta derinliklerde mevcut potansiyeli kullanmak için İsviçre'nin yeraltını ulusal düzeyde keşfetmesi, termal ağı genişletmesi ve jeotermal santraller inşa etmesi gerekiyor. Yılda 8 TWh'lik tahminlere dayanarak, 2025 ile 2050 yılları arasında yaklaşık 6 milyar CHF (6,05 milyar ABD Doları) veya yılda 240 milyon CHF yatırım gerektirecek toplam 250 santral inşa edilmelidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER