© Yeraltı Haber 2021

İzmir’in En Uzun Tünel Projesi İçin Yeni İhale Tarihi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında şehir trafiğine girmeden bağlantı sağlayacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Dev projenin birinci etabını oluşturan 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve bir üst geçit inşaatını yüzde 65’i tamamlandı. Projenin ikinci etabını oluşturan Buca Tüneli ve diğer etaplar ise 19 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak “Buca Tüneli”ni sonlandırma çalışmalarını sürdürüyor. İlgili firmanın projeden çekilmesi sebebiyle yarım kalan tünel inşaatı, yeniden ihaleye çıkıyor. Tünel inşaatı yıl sonunda tamamlanması hedeflenen viyadüklerle birlikte Konak'tan şehirlerarası otobüs terminaline ulaşımı kolaylaştıracak. Projenin toplam uzunluğunun 7,1 kilometre olması planlanıyor.

İzmir Trafiği Rahatlayacak

1 milyar lira maliyetli proje hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de pandemiyle artan trafik sorununu hafifletmek için kısa ve uzun vadeli projeler geliştiriyoruz. Bir yandan kritik noktalarda düzenlemeler yaparak trafiği rahatlatırken diğer yandan bu tarz büyük yatırımlarımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trafik yoğunluğunu büyük ölçüde hafifletecek   çok önemli yatırımı tamamlamak için 19 Ağustos'ta ihaleye çıkıyoruz. Bu projeyi de hizmete aldığımızda İzmir girişinden, çevreyolundan itibaren Konak'a kadar viyadük ve tünelle beraber kesintisiz bir ulaşım imkanı yaratmış olacağız. Bu proje şehir içindeki trafik akışını da çok büyük ölçüde rahatlatacak. Bu bölgedeki akışın rahatlaması, kentin diğer bölgelerindeki rahatlamayı tetikleyecek, onun önünü açacak.” dedi.

İzmir’in En Uzun Karayolu Tüneli

İzmir'in en uzun tüneli olacak “Buca Tüneli” projenin ikinci etabı kapsamında inşa edilecek. Derin çift tüp tünelin uzunluğu 2,5 kilometre olacak ve 2 gidiş– 2 geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek. Tünelin yüksekliği 7,5 metre, genişliği ise 10,6 metre olacak.

İhale Sonrası İnşaatlar Başlayacak

Tünel inşaatının yeni ihalesi ve projenin üçüncü ve dördüncü etaplarında yer alan iki adet alt geçit, 8 adet menfez, 5 adet kavşak, 2 adet üst geçit ve duvar imalatlarını içeren inşaatların ihalesi birlikte yapılacak. 

Daha önceki ihalede Tünel ihalesini alan yüklenici firmanın 4735 Sayılı Kanun'un “Sözleşmelerin Tasfiyesi ve Devri” başlıklı geçici dördüncü maddesine dayanarak işin tasfiyesi için başvuruda bulunması üzerine yaklaşık 250 metresi tamamlanan tünelde inşaat çalışmaları 2019 yılı Ağustos ayında durmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER