© Yeraltı Haber 2021

İzmir'in En Uzun Tünelinin Yapımına Başlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında şehir trafiğini rahatlatacak tünel ve viyadük projesini tamamlamak için çalışmalarına son hızda devam ediyor. Dev projenin birinci etabını içeren 1850 metrelik güzergahta 2 viyadük, 2 karayolu alt geçidi ve 1 üst geçit inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkan Soyer, 41 milyon liralık projenin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladığı konuşmasında, “İzmir'in en önemli sorunlarından biri trafik. Hedefimiz kritik noktalardaki düzenlemelerin yanı sıra bu tarz büyük yatırımları da hayata geçirerek, kentte ulaşımı kolaylaştırmak ve seyahat sürelerini kısaltmak" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir ayrıca yarım kalan tünel inşaatının tamamlanması içinde yakın zamanda ihale yapacak.

Çalışmalar kapsamında İzmir'in en uzun tüneli projenin ikinci etabı kapsamında inşa edilecek. Derin çift tüp tünelin uzunluğu 2.5 kilometre olacak ve 2 gidiş- 2 geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek. Tünelin yüksekliğinin 7,5 metre, genişliğinin ise 10,6 metre olması planlanıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER