© Yeraltı Haber 2021

İzmir'in Raylı Sistem Ağı Büyümeye Devam Ediyor. Işık Göründü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve İzmir’in toplu ulaşımdaki en önemli yatırımlarından biri olan Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının ilk tünelinde kazılar sonra erdi, ışık göründü. 7.2 kilometre uzunluğundaki bu tünel hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tüm zorluklara rağmen mutlu sona yaklaştıklarını belirttiği açıklamasında, "Tünelin ucundan ışığı gördük. İlk tünel bitti. Pandemiye, depreme, bütün felaketlere rağmen hiçbir şey aksamadan vaktinde devam ediyor. Arkadaşlarım muazzam bir başarı hikayesi yazıyor burada. Her biriyle iftihar ediyorum" cümlelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ise yaptığı açıklamalarda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yatırımlarımızı toplu ulaşım sistemlerine yapıyoruz. Biliyoruz ki trafik sorununun çözümü büyük kentlerde toplu taşımayı geliştirmekle mümkündür” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında dev makinelerle derin tünel kazma çalışmalarının haricinde, klasik tünel açma yöntemi olan Yeni Avusturya Tünel Metodu (NATM) ile başlattığı kazılarda bulunmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak.

Projenin 2022 Mart ayında tamamlanıp, hizmete girmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER