© Yeraltı Haber 2021

Japonya ve Suudi Arabistan Madencilik Alanında İş Birliği Yapacak

Japon Hükümeti, madencilik ve mineral kaynakları alanında Suudi Arabistan ile iş birliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu. Tokyo, büyük yatırım potansiyeline sahip olan Riyad ile madencilik yatırımlarında iş birliği yapacak ve özellikle Afrika gibi üçüncü ülkelerde elektrikli araçlar ve depolama pilleri için gerekli olan kilit mineralleri temin etmeyi hedefliyor.

Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Ken Saito ve Suudi Arabistan Endüstri ve Mineral Kaynakları Bakanı Bandar bin Ibrahim AlKhorayef, Japonya saatiyle pazar akşamı Suudi Arabistan'da bir mutabakat zaptı imzaladılar. Ayrıca, Japonya Kuruluşu Metals and Energy Security ile mineral sektörüne yatırım yapan Suudi firması Manara Minerals Investment Co. ‘da bir mutabakat zaptı imzaladı.

Japon kuruluşu ve Manara, iki yıl içinde çeşitli ortak yatırımlar başlatmayı planlıyorlar. Bunun yanı sıra, mineralle ilgili politika ve düzenlemelere dair bilgi paylaşımının yanı sıra, Japon şirketlerine Manara'nın yatırım stratejisini öğrenme fırsatı da sunacaklar.

Suudi Arabistan, ülkelerin karbon emisyonlarını azaltma çabalarıyla birlikte petrol yerine yeni endüstriler yaratma baskısı altında. Bu amaçla, madencilik araştırmalarında uzman olan Japonya ile iş birliği yaparak çeşitli ülkelerde madencilik çıkarları elde etmeyi hedefliyor.

Japonya ise, lityum gibi önemli mineralleri güvence altına almak ve ekonomik güvenliği artırmak amacıyla petrol zengini ülkelerle, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleriyle iş birliği yapacak.

Bu anlaşma, enerji ve mineral kaynakları açısından stratejik bir iş birliği olarak önem taşıyor ve her iki ülkenin de gelecekteki endüstriyel ve ekonomik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER