© Yeraltı Haber 2021

JEMYAD Emin Adımlarla Sektöre Yön Vermeye Hazırlanıyor

Jeotermal ve Doğal Mineralli Su Yatırımcıları Derneği (JEMYAD), jeotermal kaynaklarımızın nesiller arası korunması gereken bir miras olduğu bilincinden hareketle, doğal mineralli su ve jeotermal bazlı yatırımcılara, özel ve resmi kuruluşlara destek vermek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Her geçen gün yeni katılımcılar ile güçlenen Dernek, emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Bilim ve objektif doğrular ışığında çalışmayı hedefleyen JEMYAD’ın kurucuları arasında Ali ŞAYAKÇI (Şayakçı Naturel Taş), Ömer TOSUN (İndigo Şirketler Grubu), Mustafa TOPALOĞLU (Topaloğlu Hukuk Bürosu) ve Yusuf ULUTÜRK (Afyon Jeotermal Elektrik Turizm A.Ş. - AFJET) gibi sektörün önde gelen isimleri yer almaktadır.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Ali ŞAYAKÇI

 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer TOSUN

Sektörü güçlendirmek ve sorunlara çözüm getirmek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile aktif iş birliği yürüten JEMYAD, sektörde edindiği tecrübeler doğrultusunda mevzuata yönelik görüş ve öneriler sunarak sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktadır.

JEOTERMAL VE MİNERALLİ SU YATIRIMCILARI DERNEĞİ (JEMYAD)

Jeotermal ve Mineralli Su Yatırımcıları Derneği (JEMYAD), jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının etkin, verimli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir şekilde araştırılması, geliştirilmesi, korunması, kullanılması, yatırımcıların örgütlenmesi, temsili ve sektörün yasal altyapısının güçlendirilmesi amacıyla kurulmuştur.

JEMYAD, jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarımızı en efektif şekilde ülkemiz ekonomisine kazandırmak amacıyla, bilim ve objektif doğrular ışığında, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri ve Paris İklim Anlaşması prensipleri ile uyumlu olarak faaliyetlerini yürütme vizyonu ile hareket etmektedir.

Jeotermal ve doğal mineralli su sektörüne yatırım yapan ve bu konuda faydalı çalışmalar yürüten her gerçek ve tüzel kişiyi bünyesine dahil ederek sektöre güç katmayı hedefleyen JEMYAD’ın kurucu üyeleri arasında Şayakçı Naturel Taş ve İndigo Grup gibi öncü şirketler yer almaktadır. Güçlü üyelerinin birikim ve tecrübeleri ile sektöre önderlik eden Dernek, söz konusu alanın geliştirilmesine katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazırdır. JEMYAD üye kayıtları devam etmektedir.

JEMYAD, sektör potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla politikalar oluşturulmasına katkıda bulunmakta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklar nezdindeki çalışmalara aktif katılım sağlamakta, mevzuat çalışmalarına destek olmakta, özellikle Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu taslak çalışmalarına görüş ve öneriler sunmaktadır.

Çalışmalarını “Ülke kalkınması yararı”nı temel alarak sürdüren JEMYAD, faaliyetlerine bu anlayıştan ödün vermeden devam etme kararlılığı taşımaktadır.

Dernek, faaliyetlerini; Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Protokol Ankara, A Blok No: 39 - 149 Çankaya - ANKARA adresinde yürütmektedir. www.jemyad.org

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER