© Yeraltı Haber 2021

JEMYAD Termal ve Sağlık Turizmi İş Birliği Toplantısı Düzenledi

JEMYAD (Jeotermal ve Doğal Mineralli Su Yatırımcıları Derneği) tarafından organize edilen “Termal Sağlık Turizmi ve Medikal Sağlık Turizmi İş birliği” konulu toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın teşrifleri ile 17 Kasım 2023 tarihinde Bingöl’de düzenlendi.

Bingöl Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Rektör, Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Kalkınma ve Yatırım Bankası temsilcileri ile termal sağlık turizmi ve medikal sağlık turizmi yatırımcılarının ve JEMYAD’ı temsilen Başkan Vekilimiz Ömer Tosun’un katıldığı Toplantı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Bingöl Kentpark Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Katılımcılar, termal sağlık turizmi ile medikal sağlık turizmi entegrasyonunun, Ülkemizin dış turizm potansiyelini arttıracağını belirttiler. Ancak, mevzuatta bu entegrasyonu zorlaştıran engeller olduğunu da ifade ettiler. Toplantıda ayrıca, Ülkemize daha fazla ziyaretçi çekmek için neler yapılması gerektiği konusunda görüş ve öneriler paylaşıldı. Turizm çeşitliliğimizin, etkili tanıtımlarla dünya çapında bilinirliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından, taslak çalışmaları tamamlanan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’nun bir an önce Meclis’e sevk edilmesi için harekete geçileceği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER