© Yeraltı Haber 2021

Jeoloji Mühendisleri Odası, Eğitim-Eşğüdüm Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, çalışma programı kapsamında her yıl düzenli olarak en az bir kez Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen Eğitim-Eşgüdüm Kurulu toplantısının ilkini,  28.07.2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Online olarak gerçekleştirilen, 2021 yılında YÖK tarafından ilan edilen üniversite kontenjanları, öğrenci alamayan bölümlerin durumu ile jeoloji mühendisliği eğitimi ders müfredatının gerek ulusal, gerekse de uluslararası gelişmelerde dikkate alınarak içerik ve müfredatının geliştirilmesi konularının ele alındığı toplantıya, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ile Bilimsel Teknik Kurul üyeleri katıldı.

Toplantı Eğitim-Eşgüdüm Kurulu Sekretaryasını yürüten Prof. Dr. Cüneyt Şen’in açılış konuşması ile başladı. Şen`in ardından Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan toplantıdan beklentilerini ifade ettikten sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin birinci sırasında yer alan “2021 yılı YÖK kontenjanlarının değerlendirilmesi” bölümüne geçilmeden önce Kurul sekretaryasını yürüten Prof. Dr. Cüneyt Şen tarafından “2021 yılı üniversite sınav sonuçları, tercihler ve jeoloji mühendisi bölüm kontenjanları” hakkında sunum yapıldı. Daha sonra değerlendirme bölümünde Bölüm Başkanları görüşlerini aktardılar. 

İkinci gündem maddesinde ise jeoloji mühendisliği bölümlerinin ders müfredatı konusunda Bölüm Başkanlarının görüş ve değerlendirmeleri alındıktan sonra Kasım ayı başında yapılması planlan bir sonraki toplantıda sunulmak üzere; öğrenci alamayan bölümlerimizin durumun değerlendirilmesi ile ders müfredatı konularında çalışma yapmak üzere iki ayrı çalışma gurubu kurulmasına ve bir sonraki toplantıda alt çalışma gurupları tarafından hazırlanacak rapor ve değerlendirmelerin kurul üyelerine sunulması kararları alındıktan sonra,  toplantı iyi niyet temennileri ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER