© Yeraltı Haber 2021

Jeotermal Üretimden Elektrik Üretimine Gaz Desteği!

Hollandalı jeotermal enerji üreticilerinden Aardwarmte Vogelaer, elektrik ihtiyaçlarını gidermek için jeotermal faaliyetler sonucu üretilen gazı kullanacaklarını açıkladı.

Hollanda’daki Aardwarmte Vogelaer, jeotermal enerjiden faydalanmak için yapılan sondajlarla birlikte gelen gazı yakın zamanda elektriğe dönüştürmeyi hedefliyor.

2017 yılından beri aktif olarak gaz gelişinin devam ettiği jeotermal kuyusu hakkında açıklamalarda bulunan Şirket yöneticisi Léon Lankester, “O zamandan beri kaynak iyi çalışıyor ve iyi üretiyor.” dedi.

Ayrıca Lankester, kuyudan çıkarılan jeotermal ısının şirketlere dağıtılması için yoğun bir elektriğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Gerekli olan bu elektriğin şimdiye kadar, bir kısmının kendi güneş panelleri bir kısmının ise şebekeden satın alındığını ifade eden yönetici bunun yetersiz kaldığını ifade etti.

Léon Lankester, yıllar geçtikçe bu yöntemin pahalı bir hal aldığını da belirterek yakın zamanda kuracakları bir tesis ile kuyudaki jeotermal gazı elektriğe çevireceklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER