© Yeraltı Haber 2021

JMO'dan yeni müdür Bektaş'a ziyaret

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan ve Denetleme Kurulu Üyesi Yücel Ekşioğlu, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atanan Ahmet Bektaş’ı makamında ziyaret ederek JMO adına tebriklerini ilettiler.

JMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan atanmalarından dolayı yeni müdür Ahmet Bektaş’ı tebrik ederek başarı dileklerini belirttikten sonra, jeoloji mühendislerin özellikle yapı denetim süreçlerinde yaşadıkları sorunları anlattı. Ülkemizde son yaşanan depremler ve diğer afet olaylarından kaynaklı olarak 240`a yakın vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda binanın ağır hasar gördüğünü ve ülkenin milyarlarca lira zarara uğradığını anımsatan Alan, Ankara’da düzenlenen zemin ve temel etütlerinin hiçbirinin yapı denetim kuruluşlarınca denetlenmeden onandığını ifade ederek bunun yanlışlığını dile getirdi.

Ankaralı yurttaşlardan ücretini peşin alan yapı denetim kuruluşlarının zemin ve temel araştırmalarını denetlememelerinin anlaşılmaz olduğunu kaydeden Alan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek bu konuda hazırladığımız yazıyı takdim etti.

Alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası arasında yapılan protokol kapsamında çalışmaları başlayan Ankara Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu konudaki çalışmalara İl Müdürlüğünün destek vermesi talebini iletti.

Ziyarette, yeni müdür Ahmet Bektaş Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyeti ifade ederek, yapı denetim süreçlerinde “zemin ve temel etütlerinin denetlenmemesine ilişkin konu ile ilgileneceğini, yasal mevzuat çerçevesinde yapılması gereken denetimlerin mutlaka yapılması gerektiğine inandığını belirtti. Yine Ankara Kızılcahamam-Çamlıdere’de yapılması planlanan jeopark projesini olumlu bulduğunu, Ankara’nın gelişmesine katkı koyacak bu tür projelere destek vereceklerini ifade etti. Ziyaret iyi niyet temelleri ile son buldu.

Kaynak: jmo.org.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER