© Yeraltı Haber 2021

Kalehan Enerji’nin, Aşağı Kaleköy HES Projesi Ödül Kazandı!

Cengiz Holding'in ortağı olduğu Kalehan Enerji, Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesiyle Asian Power Awards’ta 'Yılın Hidrolik Santrali Projesi' dalında gümüş ödülün sahibi oldu.

Asian Power Awards 2021, bu yıl 17’nci kez, enerji sektöründe yenilikçi ve öncü girişimlerin tanınması temasıyla düzenlendi. Cengiz Holding’in yüzde 50 payla ortağı olduğu Kalehan Enerji’nin Aşağı Kaleköy Barajı ve HES projesi, ‘Yılın Hidroelektrik Santrali Projesi’ dalında gümüş ödülün sahibi oldu.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş konu ile ilgili yaptığı konuşmada, dünya genelinde yenilenebilir enerjinin öneminin arttığını vurgulayarak Türkiye’nin ilk hibrit enerji santraliyle bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Keleş konuşmasında, “Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük hibrit enerji santrali olan Aşağı Kaleköy Barajı, HES ve GES santralimiz, toplam 580 megavat kurulu güce sahip. Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük 6’ncı barajının da bulunduğu enerji santralimizle 450 bin hanenin yıllık tüketimini karşılayabilecek büyüklükte elektrik üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Aşağı Kaleköy Barajı ve HES

Aşağı Kaleköy Barajı ve HES, Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri üzerindedir. Cengiz Enerji (% 50) ve Özaltın Enerji (% 50) ortaklığında işletilen Aşağı Kaleköy Barajı ve HES, Kalehan Genç Enerji Üretim A.Ş. tarafından işletilmekte olup 500 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 45. Bingöl'ün ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 13. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Aşağı Kaleköy Barajı ve HES ortalama 749.277.295 kilovatsaat elektrik üretimi ile 206.299 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER