© Yeraltı Haber 2021

Kanada Doğal Kaynaklar Bakanı, Teknoloji Ekonomisine Yön Verebilecek Temel Ve Stratejik Minerallerin Listesini Yayınladı.

Kanada Arayıcılar ve Geliştiriciler Derneği'nin sanal ortamda yapılan madencilik toplantısının son gününde, Kanada Doğal Kaynaklar Bakanı Seamus O'Regan, ulusal olarak önemli 31 adet mineral listesinin yayınlandığını duyurdu.

Yayınlanan listede bulunan mineraller; “Alüminyum, Antimon, Bizmut, Sezyum, Krom, Kobalt, Bakır, Kalsiyum floriti, Galyum ,Germanyum, Grafit, Helyum, İndiyum, Lityum, Magnezyum, Manganez, Molibden, Nikel, Niyobyum, Platin grubu metaller, Potas, Nadir Dünya elementleri, Skandiyum, Tantal, Tellür, Teneke, Titanyum, Tungsten, Uranyum, Vanadyum, Çinko”.

Bu mineraller, pillerin, mıknatısların, güneş panellerinin, rüzgar türbinlerinin ve diğer çeşitli yenilenebilir enerji ve temiz teknoloji uygulamalarının üretiminde önemli rol oynamaktadır.

Yayınlanan minerallerin çoğu savunma, havacılık ve güvenlik teknolojileri, tüketici elektroniği, tarım, sağlık hizmetleri, telekomünikasyon, tıbbi uygulamalar ve kritik altyapıda da kullanılmaktadır.

Bu kaynaklara dünya genelinde talebin artmasıyla, Kanada hükümeti bu minerallerin ülkenin endüstrisi ve güvenliği için gerekli olduğunu ve müttefiklerine "güvenli ve dayanıklı" bir tedarik kaynağı sunduğunu söyledi.

Kanada, pilleri ve elektrikli araçları oluşturmak için gerekli olan bol miktarda kobalt, grafit, lityum ve nikel madeni içeren tek Batı ülkesidir.

Ayrıca, havacılık endüstrisi için önemli bir metal olan niyobyumun dünyanın en büyük ikinci üreticisidir.

O'Regan yaptığı açıklamada, "Emisyonları düşürmek, rekabet gücümüzü artırmak ve enerji güvenliğimizi güçlendirmek için bu minerallerin hepsi gereklidir" dedi. "Bu liste ülkemizdeki yatırımcıların hangi alana yönelmeleri gerektiğini gayet gösteriyor. Kritik mineraller Kanada’yı en ileri noktalara götürecek." dedi

Kanada Arayıcılar ve Geliştiriciler Derneği Başkanı Felix Lee ise yaptığı açıklamada "Maden arama konusundaki uzmanlığımız, geniş kaynaklarımız, daha fazla keşif potansiyeli ve sürdürülebilir uygulamalardaki liderliğimiz, Kanada'nın düşük seviyeye geçişi sağlayacak kritik mineraller için küresel 'tercih edilen tedarikçi' olmak için mükemmel bir konumda olduğu anlamına geliyor. " cümlelerini kullandı.

Kanada Ulusal Yerli Ekonomik Kalkınma Başkan Yardımcısı Dawn Madahbee Leach, bu minerallerin çevreye saygılı, sürdürülebilir bir şekilde çıkarılması gerektiğini söyledi. Sözlerinde "Kanada'nın yaşamı sürdürmeye yardımcı olmak için gerekli olan önemli kritik mineralleri belirlediğine dair duyuru yapması bizim için harika bir haber. Şimdi yalnızca ihtiyaç duyulanları çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir şekilde çıkarabilirsek, o zaman biz dengeli kaynak geliştirmede söz konusu olabiliriz. " dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER