© Yeraltı Haber 2021

Kanada'nın Soğuk Şehirleri Bitcoin Madenciliği ile Isınacak!

Kanada merkezli kripto para madenciliği yapan MintGreen, Lonsdale Energy Corporation (LEC) ile ortak olmak için anlaştı. Ortaklık kapsamında Kuzey Vancouver Şehri, binaları bitcoin madenciliğini ile ısıtılacak. Bu girişim ile Vancouver Şehri binaları ısıtmak için bitcoin madenciliğini kullanan ilk şehir olacak.

Madencilik şirketleri atık ısıyı yeniden kullanmanın çeşitli yollarını araştırıyor

Enerji kuruluşu Lonsdale Energy Corporation (LEC), bölgede daha fazla yenilenebilir ve temiz enerji kullanmak istediklerini açıkladı

MintGreen CEO’su da Colin Sullivan’da açıklamasında, ortaklığın amacının iklim değişikliği ile ilgili sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Bölge enerji sistemlerine yeni bir ısı kaynağı kullanılacak: Bitcoin Madenciliği!

Katılım süresi boyunca MintGreen’in Dijital Kazanları, doğal gaza kıyasla MW başına 20.000 ton GHG’nin atmosfere girmesini önleyecek. Hem bitcoin hem de kullanılabilir termal enerji üretimi ile Dijital Kazanlar düşük karbonlu ısıtma teknolojisi olarak da kullanılacak.

MintGreen firmasına göre, bitcoin madenciliği için kullanılan elektriğin %96‘sından fazlasını ısı enerjisi olarak geri kazanılabiliyor. Ve bu enerji daha sonra şehri ısıtmak ve endüstriyel süreçlere hizmet etmek için kullanılabilir.  

Şirket, Kuzey Vancouver ile yaptığı anlaşma da, megavat başına 20.000 metrik ton sera gazının atmosfere girmesini önleyecek. Geri kazanılan enerjiyi, yaklaşık 155.000 nüfuslu 100 konut ve ticari binayı ısıtmak için kullanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER