© Yeraltı Haber 2021

Kanpur Metrosunda Tünel Çalışmaları Başladı

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Hindistan'daki  Kanpur  Metrosu Projesi'nin Koridor-1 kesimi için yüklenici firmaya iki adet 6.52 metre çapında, Terratec zemin basıncı dengeleme (EPB) tünel açma makinesi (TBM) teslim edilmişti.

Eylül 2020'de Gülermak-Sam India JV'ye verilen sözleşmede, çeşitli kesimlerde olmak üzere her biri 215 metre uzunluğundaki dört yeni metro istasyonunun inşaatı yer almaktadır.

İki adet Terratec EPBM, Hindistan'daki  Kanpur MRTS Projesi'nin Koridor-1 için ilk yeraltı tünel açma işine başladı. 6.52 m çapındaki TBM’ler, Kanpur'u Naubasta'ya bağlayan Orange Line-1 üzerindeki 8.62 kilometrelik tüneli kazacak.

Uttar Pradesh Metro Rail Corporation, sözleşmeyi Eylül 2020'de Gülermak-Sam India JV'ye verdi. Çalışmalar arasında Chunniganj, Naveen Market, Bada Chauraha ve Nayaganj'da her biri 215m uzunluğunda dört yeni metro istasyonunun inşası da yer alıyor.

Makineler başlangıçta, toprak, kil, silt ve kumlu siltten oluşan zemin birimlerinde çalışacaklar. Teknik ekipler bu zeminde %57 açılma oranına sahip olan ispitli tip kesici kafa (spoke-type cutterhead) ile donatılmış iki adet EPBM tipi tünel açma makinesini seçtiler.

Kanpur  Metrosu, Hindistan'ın Uttar Pradesh kentindeki Kanpur şehrinin uzun vadeli trafik talebini karşılamak için geliştirilmekte olan bir kentsel toplu hızlı toplu taşıma sistemidir.

2024 yılında tamamlanması beklenen 32 kilometre uzunluğundaki raylı sistem, Uttar Pradesh'in sanayi başkenti Kanpur'da trafiği ve çevre kirliliğini azaltacak, yolculuk sürelerini kısaltacak ve yeni kariyer ve eğitim fırsatları sunacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER