© Yeraltı Haber 2021

Kanuni Sondaj Gemisinin, Türkali-2 Kuyusundaki Görev Süresi Uzatıldı!

Kanuni Sondaj Gemisi'nin, Sakarya gaz sahasında bulunan Türkali-2 kuyusundaki görev süresi yeni Navtex cihazı ile uzatıldı.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, 15 Temmuz – 13 Ekim 2021 tarihleri arasında, Kanuni Sondaj Gemisi için yeni bir Navtex cihazı yayımladı. Yayımlanan Navtex’e göre Kanuni Sondaj Gemisi, bahsedilen tarihler arasında Türkali-2 gaz sahasındaki sondaj çalışmalarına devam edecek. Kanuni Sondaj Gemisi’ne, Murat İlhan, Kutsi İlhan ve Hakan İlhan gemileri de eşlik edecek.

Navtex: Denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 5 Mayıs tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kanuni Sondaj Gemisi’nin ilk sondajını yapmak üzere Karadeniz’e açıldığını bildirmişti. Yapılan paylaşımda: “Kanuni Sondaj Gemimiz ilk görevi için milletimizin duasıyla Karadeniz’e açıldı. İlk sondajını Sakarya Gaz Sahası’nda yapacak olan gemimiz, Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştirecek. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadeleri kullanılmıştı. Sondajlarını Sakarya gaz sahasında yapacak olan Kanuni Sondaj Gemisi, Karadeniz’de doğalgaz keşfi yapılan alanda derin deniz tarama çalışması da yapacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER