© Yeraltı Haber 2021

Karabağlar-Gaziemir Metrosu Tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 6’ncı aşaması olacak Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı’nı tanıttı. 32.6 kilometrelik projenin İzmir’in en büyük yatırımı ve en uzun hattı olacağını söyleyen Soyer, “Dünyanın tüm çağdaş kentleri gibi, İzmir’in her karışını demir ağlarla örüyoruz, örmeye devam edeceğiz. Karşıyaka Tramvayı ile entegre olacak Örnekköy Tramvayı ve Otogar-Kemalpaşa Metro hatları için de hazırlıklarımız sürüyor” diyen Soyer, şöyle devam etti:

Buca metrosunun ardından şimdi de 2 milyar 105 milyon euroluk yatırım ile sadece İzmir’in değil Türkiye’nin en önemli rakamlarından birine imza atıyoruz.”

Hat üzerinde 24 istasyon bulunacağını, günde 340 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Soyer, “Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı’nda Konak bağlantısının da General Asım Gündüz durağı ile kılçık hattı denen bir sistemle bağlanacak. Öte yandan, Karabağlar’da uzun yıllar yaşayan Neşet Ertaş’ın adını bir durağa vereceğiz” ifadelerini kullandı.

24 istasyona sahip proje güzergahı mevcut metro hattının Stadyum İstasyonu’na entegre edilerek, bağımsız istasyonla başlayacak. Yeni metro hattı sırasıyla Konak, Halkapınar, Gıda Çarşısı, Tepecik, İstikbal, Gürçeşme, Yeni Yol, General Asım Gündüz, Çalıkuşu, Eski İzmir, Seniha Mayda, Dostluk Bulvarı, Atatürk A.T.M.L., Altan Aydın, Fuar İzmir, ESBAŞ, Gaziemir Eski Kaymakamlık, Abdullah Arda, Gaziemir Stadyum, Gaziemir Güvenpark, Adnan Menderes Havaalanı, Sanayi, Görece ve Menderes olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER