© Yeraltı Haber 2021

Karadeniz Sahil Yolu Projesi'nde Tünel İnşaatları Devam Ediyor!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Bartın’da inşası devam eden tünel ve viyadük çalışmaları yakın tarihte tamamlanacak. Çalışmaların son bulması ile daha güvenli ulaşım sağlanacak.
Karadeniz Sahil Yolunun Bartın - Kastamonu güzergahında yer alan ve daha önceki yıllarda yapımı tamamlanarak hizmete sunulan 1100 metre uzunluğundaki T-1 tünelinin ardından 1600 metre uzunluğundaki T-2 ve 2350 metre uzunluğundaki T-3 tünellerinin inşasında da sona gelindi.
Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı, T-2 ve T-3 tünellerinin Haziran ayında ulaşıma açılması planlanıyor. Aynı güzergahın devamında yer alan 4600 metre uzunluğundaki T-4 ve 3100 metre uzunluğundaki T-5 tünellerindeki çalışmalara ise son hızla devam ediliyor. Toplam uzunluğu 27 kilometreyi bulan tüneller, viyadükler ve yol ağları ile bölgede ulaşım daha güvenli ve daha konforlu bir şekilde sağlanacak. Tünellerin yapımının ardından 1,5 saatlik mesafe 25-30 dakikaya düşecek.
Yakın tarihte hizmete sunulacak olan yeni tüneller ve yol ağlarının, bölgede deniz ve doğa turizminin gelişmesi, tarım faaliyet yelpazesinin genişlemesi, sanayi alanları ile birlikte istihdam oluşturacak yeni yatırımların çoğalması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER