© Yeraltı Haber 2021

Karadeniz’deki Müjdenin Üstünden 1 Yıl Geçti!

Geçen yıl büyük bir müjdeyle duyurulan, Karadeniz'de 2020 yılının denizlerdeki en büyük keşfinin ardından bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020'de 'Fatih' sondaj gemisinin Zonguldak açıklarında gerçekleştirdiği sondaj faaliyetinde, 320 milyar metreküp doğal gaz keşfini açıklamıştı.

Karadeniz'deki en büyük doğalgaz keşfi olmasının yanı sıra, 2020 yılında denizlerdeki en büyük keşif olarak kayıtlara geçti.

Ardından 'Fatih' ve 'Kanuni' sondaj gemileri çalışmalarına devam etti.

Karadeniz'deki ilk keşfin yıl dönümü olan 21 Ağustos'ta Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda, “ Karadeniz’deki en büyük derin deniz doğal gaz keşfinin yıl dönümü- 21 Ağustos 2020” ifadesi kullanıldı.

Filyos'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Karadeniz doğal gazının karaya çıkarılacağı Filyos Limanı'nda ise TPAO'nun çalışmaları devam ediyor. 2023 yılında karaya çıkarılması hedeflenen doğalgaz için rafineri ve tesis kurma çalışmaları süren Filyos, milli sondaj gemileri 'Kanuni' ve 'Fatih'in karadaki merkezi oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER