© Yeraltı Haber 2021

Karayollarındaki Tünel Uzunluğunu 651 Kilometreye Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Düzce’de yapılan yatırımları yerinde inceledi. Düzce genelinde yürütülen 6 karayolu projesinin bedelinin 859 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “Düzce'de tüm karayolları içinde bölünmüş yol oranı yüzde 72 gibi yüksek bir düzeye ulaştı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Düzce çevre yolu şantiyesinde incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Bakanlık olarak, Türkiye’nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi demeden yatırımlara var güçle devam edildiğini kaydeden Karaismailoğlu, milli bağımsızlık ve milli ekonomi yolunda, bütünsel kalkınma hedefiyle önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

“2003 yılından itibaren ülkemizde başlattığımız kara, hava, demir, denizyolu ve haberleşme hamleleri sayesinde; Cumhuriyet’imizin 100. yılının eşiğinde, ulaşım ve haberleşmede ülkemizi bölgesinde lider, dünyada da önemli bir kavşak noktası haline getirdik” diyen Karaismailoğlu, ülke genelinde yapılan yaklaşık, 1 trilyon 169 milyar liralık ulaşım ve haberleşme yatırımlarının içinde karayolu yatırımlarının, 711 milyar lira ile en büyük payını aldığını ifade etti.

Karayollarında Tünel Uzunluğunu 12 Kat Arttırdık 

2002 yılı itibariyle Türkiye’deki 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 550 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, otoyolları 3 bin 532 kilometreye, karayollarındaki tünel uzunluğunu da 50 kilometreden alıp, 12 kat artışla, 651 kilometreye ulaştırdıklarını aktardı. Köprü ve viyadük uzunluklarını da 724 kilometreye ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Karaismailoğlu, karayolu yatırımlarındaki çalışmaların 7/24 esasına göre devam ettiğini kaydetti.

Karaismailoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, otoyol uzunluğunu 3 bin 843 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin 516 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye, tünel uzunluğunu da 720 kilometreye çıkarmayı hedefledik” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER