© Yeraltı Haber 2021

Karayolları'ndan yeni açılış

Yenikent, Sincan ve Temelli yerleşimleri arasında konforlu ulaşım sağlayacak Yenikent-Temelli Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile kamu kurumları ve yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Güvenli, hızlı ve kolay ulaşımın ticaret, üretim ve ihracatın önemli bir bileşeni olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Ülkemizin batısındaki önemli ticaret ve sanayi merkezlerimiz; Eskişehir, Bursa, Afyon ve İzmir'i; Ankara'ya bağlayan güzergâh üzerinde bulunan Temelli, Ankara açısından çok önemli bir geçiş noktasıdır. Temelli, Sincan ve Yenikent yerleşkeleri arasında son yıllarda hayata geçirilen 8 adet organize sanayi bölgesi ve yeni yerleşim alanları nedeniyle artan trafik yoğunluğu bu merkezlere ulaşımı sağlayan mevcut yolun yenilenmesini gerektirmiş, bu kapsamda 39,7 kilometre uzunluğunda 2x2 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak Yenikent-Temelli Yolu projelendirilmiştir." diye konuştu.

Yenikent-Temelli Yolu'nun 29 km'lik kesiminin hizmete sunulduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, yolun; Anadolu Otoyolu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi, Sincan ve Yenikent yerleşim alanlarının yakınlarından geçerek Zir Vadisi'ni takip ederek, Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara 3. Organize Sanayi Bölgesi arasında kalan alandan Ankara-Eskişehir Devlet Yolu'na bağlandığını belirtti.

 

Kaynak: kgm.gov.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER