© Yeraltı Haber 2021

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı 2. TBM Çıkış Töreni Yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın kazma işlemini gerçekleştiren TBM (Tünel Delme Makinesi) cihazının 2. çıkışı için tören düzenlendi.

Tören konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın Pendik-Kaynarca bölümünü 2023 yılı sonunda hizmete alacaklarını söyleyerek, "Şu anda yüzde 15'lik bir ilerlemeyi sağladık. İkinci aşamamız ise Kaynarca Merkez-Tuzla arası olacak. Altı istasyonlu ve sekiz kilometreyi aşan bu kısmı da 2025 yılında açmayı hedefliyoruz. Bu hatta işletmek üzere de 100 yeni araç alımı için finans çalışmalarının sonuna yaklaşıyoruz. Bu ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi Meclisimizden dış borçlanma için onay aldık. Bu da sevindirici." dedi.

Hatla İlgili Bilgiler

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, 13 kilometrelik 9 istasyonlu 2 bağımsız metro hattından oluşan Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattını 2017’de başlattı. 4,9 kilometrelik 2 istasyonlu Pendik-Kaynarca ve 9,10 kilometrelik 7 istasyonlu Kaynarca -Tuzla hatlarındaki çalışmalar, fiziki ilerlemesi binde 2 aşamasındayken, ödenek yetersizliği nedeniyle, 2018 yılında durduruldu. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, durmuş metro yatırımlarından olan söz konusu iki hattın finansmanında kullanmak üzere, 8 Kasım 2019’da, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan 86 milyon Euro kredi sağladı. Şubat 2020’de temin edilen bu kredi ile hatlardaki çalışmalar yeniden başlatıldı. Aralık 2020’de gerçekleştirilen Eurobond ihracı ile de projeye 34 milyon Euro’luk daha finans katkısı sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER