© Yeraltı Haber 2021

Kentsel dönüşüm öncelikli gündemimiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini vurgulayarak kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak adımları süratle ve kararlılıkla attıklarını ifade etti.

Bakan Kurum, Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temel atma törenine katıldı. Kentsel dönüşüm için yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Kurum, "Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin liradan 200 bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık." dedi.

Yeni düzenlemeyle evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlar için kredi miktarlarını olabilecek en yüksek noktaya çektiklerini kaydeden Kurum, şöyle konuştu: “Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin liradan 200 bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık. ‘Ben evimi yeniden yapmak yerine güçlendirme yapacağım.’ diyen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı bina güçlendirme kredisini de 50 bin liradan 80 bin liraya çıkardık.”

Kurum, dönüşümün en önemli ayaklarından birinin de şehrin içinde kalan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayamayan eski sanayi sitelerinin yeni yerlerine taşınması olduğunu vurguladı.

Bu amaçla "Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye" hedefiyle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Kurum, Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri'de eski sanayi sitelerini yeni yerlerine taşıdıklarını kaydetti.

Kaynak: https://csb.gov.tr/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER