© Yeraltı Haber 2021

Kırgızistan, Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Üretimini Örnek Alacak!

OSTİM ENERJİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik ve beraberindeki 20 iş insanı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e ziyarette bulundu.

Ülkenin hidroelektrik ve yenilenebilir enerji potansiyelini yakından görmek için Bişkek'e gelen OSTİM heyeti için iş forumu düzenlendi.

İş forumda, Türk girişimciler, ülkenin yenilenebilir enerji potansiyeli ve fırsatlarıyla birlikte iş yapma koşulları ve yenilenebilir enerji alanındaki hukuki kolaylıkları getirecek mevzuat hakkında bilgilendirildi.

Türk girişimciler ile yenilenebilir enerji alanında ortak işler yürütmek isteyen Kırgızistan yetkilileri bu konuda görüşmeler gerçekleştirdi.

"Bu görüşme yenilenebilir enerji sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak"

OSTİM heyetini, Kırgız iş adamlarıyla birlikte dört ayrı vergiden muaf tutulacakları, ülkenin güneyindeki Batken bölgesine yatırım yapmaya davet eden Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Çekme ve Destekleme Daire Başkanı Tolkunay Taalaybekova, "Bu iş görüşmesinin, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin yanı sıra yenilenebilir enerji sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki bilgi ve tecrübelerinin Kırgız paydaşlarına aktarılmasının önemli olduğunu vurguladı.

OSTİM ENERJİK Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, bu görüşmelerin sonucunda iki ülke arasındaki ticari iş birliğini geliştirmeyi ve Kırgızistan'ın kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER