© Yeraltı Haber 2021

Kırgızistan'da Yılda 5 Bin Ton Altın Çıkarılacak Tesis Açıldı!

Kırgızistan'ın Kuzeyinde bulunan Talas Bölgesi'nde bulunan Jeruy Altın Madeni'nde, yılda 5 bin ton altın madeni çıkarılması hedeflenen tesis açıldı.

Maden, Rus sermayeli Altın Alyans Şirketinin BTB Bankası'nın desteğiyle çalıştırılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden 17 Mart tarihinde açıklamalar geldi. Açıklamaların yapıldığı törene Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldı.

Kırgızistan'ın uzun zamandan beri beklediği projenin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Caparov törende yaptığı konuşmasında, "Jeruy Altın Madeni Projesi'nin başarılı şekilde uygulanmasının, ülkenin yatırım potansiyelinin gelişmesine güçlü bir ivme kazandıracağından eminim." dedi. Caparov, törene çevrim içi katılan Putin'i selamlayarak teşekkürlerini iletti.

Kırgızistan ve Rusya arasındaki yakın ortaklıktan ve dinamik olarak gelişen ilişkilerden memnun olduğunu da belirten Caparov, ayrıca projenin büyük ortağı olan Rus sermayeli Altın Alyans Şirketin yöneticilerini tebrik etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptığı konuşmasında, "Talas'taki maden tesisinde tüm norm ve standartlara uygun, en ileri teknoloji ve ekipmanlar kullanılacak. Jeruy Altın Madeni'ne 600 milyon dolar yatırım yapılacak ve bir yılda yaklaşık 5 bin ton altın çıkarılacak. Şirket, altın madenin işletme lisansı için de 100 milyon dolar Kırgızistan bütçesine ödedi." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: akipress.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER