© Yeraltı Haber 2021

KÖMÜRDER'in Bölge Toplantılarından İlki Tekirdağ'da Gerçekleşti

KÖMÜRDER (Kömür Üreticileri Derneği), kömür üretici işverenleri ile bölgesel olarak istişare toplantıları gerçekleştiriyor. Yerli kömür üretiminin önemli bir bölümünün çıkarma işleminin gerçekleştirildiği Tekirdağ bölgesinde üreticilerle bir araya gelerek, mevcut yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri dile getirilerek yeni bir yol haritasının belirlenmesi amaçlandı.

KÖMÜRDER Başkanı Muzaffer Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Atay, Yönetim Kurulu Üyesi Umut Akçelik, Yönetim Kurulu Üyesi Cemaleddin Rüştü Erel hazır bulunurken, MAPEG Enerji Hammaddeleri Dairesi Başkanı Serdar Hasipek ve Tarım Orman Bakanlığı, İstanbul Bölge İzin İrtifak Şube Müdürü Ramazan Balcı ve Tekirdağ sorumluları toplantıya katılım sağladılar.

Kömür üreticilerinin sorularını dinleyen kamu kurumu temsilcileri konuya ilişkin soruları cevaplayarak toplantıya önemi katkılarda bulundular.

Toplantı sonrası, bütün katılımcı kömür üreticileri, bir araya gelerek konuşmanın çok önemli olduğunu ve ancak böyle sorunlarını aşılabileclerini dile getirdiler.

KÖMÜRDER Başkanı, Muzaffer Polat, “KÖMÜRDER bölgesel istişare toplantılarına devam edeceklerini ifade ederek, bir arada olmanın, birlik olmanın çok önemli olduğunu belirterek bu zor zamanları ancak daha çok kenetlenerek ve karar vericilere derdimizi en etkili şekilde anlatarak aşabiliriz” dedi.

Kömür üreticilerinin oldukça zorlandığını ve bunun aşılması için en doğru formülün hep beraber bulunması gerektiğini ifade etti.

 

KÖMÜRDER Hakkında

- Türkiye genelinde yer altı ve yerüstü fiili olarak kömür üretimi yapan ve yerli kömürden enerji üreten  tüzel  ve özel kişileri bir araya getirmek,

- Kömür üretimindeki zorluklara birlikte göğüs germek,

- Ülke kömür madenciliğini geliştirmek, yeni teknolojilerle bunu desteklemek

- İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda gerekli önlemlerin ve ortak çözümlerin alınması sağlamak,

- Yurtiçi ve Yurtdışı toplantı, seminer, sempozyum ve fuar etkinliklerine katılmak ve yeni teknolojiler konusunda bilgi edinmek ve üyeleri bilgilendirmek,

- Yasalar ve Yönetmelikler doğrultusunda, Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerine düşen görevi yerine getirmek,

- Kamu ile olan ilişkilerde, sektörü temsil etmek, amaçları ile kurulmuştur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER