© Yeraltı Haber 2021

Kömürder’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğan Oldu!

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (Kömürder) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucu Hasan Hüseyin Erdoğan, Kömürder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

TKİ’nin sosyal medya hesabından  Dernek Başkanlığına Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan getirildiğini açıklandı. Açıklamada “Ülkemiz kömür sektöründe daha verimli, güvenilir ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmak amacıyla Türkiye Kömür Üreticileri Derneği'nin yönetici ve üyeleri ile bir araya gelen Genel Müdürümüz Sayın Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, derneğin başkanlığı görevine getirildi.” sözleri yer aldı.

Hasan Hüseyin ERDOĞAN kimdir?

1969 yılında Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede 2001 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora programını tamamladı. İş hayatına, 1991 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü Orta Anadolu Linyitleri Müessesesinde mühendis olarak başladı.

26.01.2018 tarihinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Hasan Hüseyin ERDOĞAN, 07.01.2019 tarihinde Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü Başkanı olarak atanmıştır.

27.05.2020 tarihinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı görevine atanan Dr. Erdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER