© Yeraltı Haber 2021

Kürtün Ayrım Kavşağı ve Tüneli Bugün Açılıyor!

Trabzon-Gümüşhane ve Tirebolu-Torul güzergahı üstünde bulunan kesintisiz, güvenli ve konforlu trafik akışı amacıyla yapılan Kürtün Ayrım Kavşağı ve Tüneli yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılması beklenen törenle hizmete açılacak.

Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Gümüşhane, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerle ulaşımında önemli bir rol oynuyor. Derin vadiler ve yüksek dağlardan oluşan bölgede ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve kara yolu ağının iyileştirilmesi amaçlanıyor. 

10 Ağustos 2018 tarihinde bölgede, Köstere Deresi ve Gümüşhane arasında bulunan 33,7 kilometrelik devlet yolu ile 11,25 kilometrelik Gümüşhane şehir geçişine bölünmüş yol haline getirilerek açılmıştı.

Aynı projenin devamında, Trabzon-Gümüşhane Yolu'nun Tirebolu-Torul Yolu ile kesiştiği noktada Kürtün Ayrım Kavşağının yapımı tamamlandı. Kavşak bugün itibarıyla hizmete sunulacak.

Projenin asıl amacı, aktif heyelan sahasında yer alan bölgenin en az maliyetle güvenli geçilmesi sağlamak. Ayrıca, proje kapsamında yer alan Kürtün Tüneli ile düşük standarttaki Tirebolu-Torul Yolu'nun keskin dik yamaçlara sahip kesiminin daha konforlu geçilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER