© Yeraltı Haber 2021

Kütahya'da Maden Sahası Rehabilitasyon Çalışmaları Denetlendi!

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında maden sahalarına rehabilitasyon çalışmaları yapılarak maden alanları doğaya geri kazandırılıyor ve toprak tekrar orman örtüsüne kavuşturularak, verimli hale getiriliyor.
Maden sahalarının rehabilitasyonunun doğa için büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, maden sahalarında yapılan rehabilitasyon çalışmalarının denetim ve kontrol mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işletilmesi ile mümkün olduğunu ifade ettiler.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü, maden firması tarafından yapılan rehabilitasyon çalışmaları yapılan bölgede incelemelerde bulundu. Gediz Orman İşletme Şefi Osman Mozka tarafından yapılan inceleme ve denetleme, Orman Mühendisi İsa Kolay, firma yetkilileri ve Gediz Toplu Koruma Ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Denetlemede, maden firması tarafından yapılan rehabilitasyon projesi kapsamındaki çalışmalar kontrol edildi ve proje kapsamında yapılması gerekenler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER