© Yeraltı Haber 2021

Kütahya’daki Kömür Sahasında Lavvar Tesisi Kurulacak!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde TKİ’nin kömür ocaklarından çıkarılan kömürün zenginleştirilmesi için 2.160.000 ton/yıl kapasiteli tesis kurulacak.

TKİ Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü uhdesinde bulunan Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Tunçbilek beldesindeki ruhsat sahası sınırları içerisinde Zafer Maden İnş. San. A.Ş. tarafından üretimi arttırmak için Lavvar Tesisi kurulması hedefleniyor. Proje bedelinin yaklaşık 10 milyon lira olacağı tahmin ediliyor.

Kurulacak tesiste, TKİ Kurumu Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne ait kömür ocaklarından çıkartılan kömür işletilecek. Lavvar tesisinin kapasitesinin 2.160.000 ton/yıl olması planlanıyor.

Lavvar Tesisi

Kömür madenciliğinde kömürü yıkama (hazırlama ve zenginleştirme) tesisi olarak bilinmektedir. Kömür zenginleştirme, daha temiz bir ürün elde etmek için tüvenan kömürden bazı minerallerin ayrıldığı temizleme işlemidir. Bu tesiste uygulanacak bu zenginleştirme işlemiyle kömür müşteri talepleri doğrultusunda boyutlandırılabilecek. Kömür yıkama, sülfür ve mineral miktarını düşürmek suretiyle kömürün kalorifik değerini ve dolayısıyla kalitesini artırır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER