© Yeraltı Haber 2021

Kuzey Akım 2’de Çalışmalar %99 Seviyesinde!

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’ndaki çalışmaların %99’u tamamlandı. 

Boru hattını işletecek olan İsviçre merkezli Nord Streem 2 AG şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Akım 2'nin yüzde 99'u tamamlandı. Deniz altına boru döşeme görevi yapan Fortuna gemisi bölgede son işlemlerini gerçekleştiriyor.

Hat üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin 23 Ağustos’ta son bulması planlanıyor. Ancak şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

Kuzey Akım 2'nin Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında Moskova'da yapılan  görüşmede gündeme geldiği düşünülüyor.

1200 kilometre uzunluğundaki gaz hattından yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Projenin maliyetinin yarısını Rus kamu enerji şirketi Gazprom, diğer yarısını ise Alman şirketleri üstleniyor.

Öte yandan projenin maliyet ortaklarından olan Rus doğal gaz devi Gazprom, yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nda bu yıl 5,6 milyar metreküp yakıt sevk etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER