© Yeraltı Haber 2021

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde Geri Sayım!

İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Habipler ile Hasdal kavşakları arasında kalan son bölüm de tamamlandı. 21 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla hizmete açılacak projenin, Mahmutbey'deki trafik yoğunluğunu hafifletmesi bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan hesaplamalara göre, otoyol ile zamandan 1 milyar 650 milyon lira, akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2 milyar 480 milyon lira tasarruf elde edilmesi planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu, 398,4 kilometre uzunluğunda 2x4 şeritli olarak tasarlandı ve son olarak 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesiminin dahil edilmesiyle projenin toplam uzunluğu 443,4 kilometreye ulaştı. KMO'nun yapımına 2013 yılında başlandı.

Yap-İşlet-Devret sistemiyle 3 ayrı ihale kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil pek çok proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Habipler-Hasdal kesiminde, 1 çift tüp tünel, 6 viyadük, 4 köprü, 1 üstgeçit, 8 altgeçit, 14 menfez olmak üzere toplam 34 sanat yapısı bulunuyor. Ayrıca, 2 tünel işletme merkezi de yer alıyor.

Dört şerit ile dünyanın en geniş tünellerinden birine sahip olan otoyolun Kınalı-Odayeri kesimi için toplam 1,74 milyar dolarlık, Habipler-Hasdal kesimi için 676 milyon dolarlık yatırım yapıldı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER