© Yeraltı Haber 2021

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Hizmete Açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 47. yıl dönümünde Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi. Törene,  KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay da katıldı. Bakan Karaismailoğlu “Önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah Kıbrıs’ımıza ve Lefkoşa’mıza çok büyük hizmet verecek” ifadelerine yer verirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi ile zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacaktır” diye konuştu.

 “25 dakika süren yolculuğu 9 dakikaya indirecek olan önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz.”

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun açılışında konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’muz toplam 20 km uzunluğunda, tamamlanan 11 km’sini bugün hizmete açıyoruz. Merkez’de günlük 40 bin olan Lefkoşa trafiğine alternatif bir yol ortaya çıkmış oluyor. 25 dakika süren yolculuğu, 9 dakikaya indirecek olan önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz, bugün açılışını yapıyoruz. İnşallah Kıbrıs’ımıza ve Lefkoşa’mıza çok büyük hizmet verecek. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güvenli, konforlu ve hızlı erişim imkânı yaratarak şehrin ulaşım standardını yükselten Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile zamandan 240,3 milyon TL, akaryakıttan 9,1 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 249,4 milyon TL tasarruf sağlanacak, karbon emisyon miktarı 3.708 ton azaltılacak.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER