© Yeraltı Haber 2021

Libya Günlük Petrol Üretimini Yeniden Arttırmayı Hedefliyor!

Libya Ulusal Petrol Kurumu Genel Müdürü Mustafa Sanalla, kurumun internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında, son yıllarda yaşanan silahlı çatışmalar nedeniyle ülkede doğal gaz ve petrol  üretiminin azaldığını belirtti.

Sanalla, Libya'daki birçok petrol ve gaz sahası ile ihracat terminallerinin kapandığını ve üretimde sert düşüşler yaşandığını söyledi. Son yıllarda yaşanan bu sıkıntılardan dolayı mevcut kapasiteden yüzde 7 daha az ham petrol üretildiğini ifade etti. Son zamanlarda günlük petrol üretimini yeniden 1 milyon varilin üzerine çıkardıklarını açıklayan Sanalla, "Ancak petrol alanlarının tekrar devrede olabilmesi için kapsamlı bir rehabilitasyona ihtiyaç var. Ayrıca petrol ve doğal gaz sektörünü her anlamda geliştirmek ve stratejik hedeflerimize ulaşmak için bir dizi proje başlatmayı planlıyoruz. Bu kapsamda günlük petrol üretim kapasitemizi onshore (karasal) ve offshore (deniz üstü) alanda 2,1 milyon varile çıkarmayı ve günlük doğal gaz üretimi de 4,1 milyar metreküp seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan Libya'da 2011 yılında yaşanan iç savaştan önce günlük 1,6 milyon varil petrol üretiliyordu. İhracat gelirlerinin yüzde 95'lik kısmı petrol ve doğal gaz üretimine dayanan ülkede, geçen yıl günlük petrol üretimi ortalama 100 bin varile kadar düştü. OPEC, Libya'da nisan ayı itibarıyla günlük üretiminin 1,3 milyon varile yükseldiğini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER