© Yeraltı Haber 2021

Libya ile Türkiye, Enerji ve İnşaat Projeleri Yürütecek!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye ile birçok alanda yeniden ortak iş yapmak istediklerini açıkladı.

Şehubi, Libya'da devam eden "Hayata Dönüş Programı" kapasımda Türkiye’nin büyük bir rolü olduğunu belirterek, ulaşım, enerji, sağlık, eğitim ve pek çok alanda ortak çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti. Türk şirketlerle görüşen Libya devlet yetkilileri, şirketlere imar alanında büyük kolaylık sağlanacağının da altını çizdi.

Şehudi, hedeflerindeki havaalanı, yol, köprü ve tünel gibi büyük projeleri Türk şirketlerle birlikte yapacaklarını belirtti.

Türk şirketleriyle şimdiye kadar yapılan anlaşmaların 30 milyar liranın üzerinde olduğunu bildiren Şehudi, önümüzdeki aylarda anlaşmaların ve görüşmelerin artacağını belirtti.

Enerjide Önceliğimiz Türkiye

Doğal enerji kaynakları bakımından da zengin olan Libya'da şu anda tesislerde üretim yapılmıyor. Bu konu ile ilgilide açıklama yapan Şehudi, "Libya'daki enerji alanındaki ortaklıkların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tesislerin sağlıklı bir şekilde çalışması gerekiyor. Bu noktada petrol ve gaz enerji anlaşmalarında önceliğimiz her zaman Türkiye olacaktır. Tüm ülkeler ile enerji konusunda işbirliğine açığız. Ancak söylediğim gibi Türkiye bizim her zaman önceliğimiz olacak" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER