© Yeraltı Haber 2021

Limak, Çimento Fabrikasını Şehre Çeviriyor!

Limak Grubu, Gaziantep Şehitkamil’deki eski çimento fabrikasını 25 bin kişilik bir şehre dönüştürmeye hazırlanıyor. Büyük kısmını yeşillik alanın oluşturacağı şehir projesinin adının “Çimentepe” olması planlanıyor.

Limak Grubu, Gaziantep’ten Kilis’e taşıdığı çimento fabrikasının yerinde büyük kısmını donatı ve yeşil alanın kaplayacağı 1.5 milyon metrekarelik arazide büyük bir gayrimenkul projesinin planlarını yaptı.

‘Çimentepe’ adlı şehir projesinde, 900 bin metrekarelik bölümünün kent ormanı, eğitim, sağlık ve kamusal olarak kullanılması, 600 bin metrekarelik alanın ise ticari ve bireysel gayrimenkul olarak kullanılması planlanıyor.

Gaziantep’te açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serhan Bacaksız, "Çimento üretimini, çevre ve insan sağlığı ile ilgili tüm kriterlere uygun yapmamıza rağmen Gaziantep’in sosyal ve ticari hayatının merkezinde bu kadar büyük bir fabrika olmaması gerektiği kanaatine vardık. Fabrikayı 250 milyon dolar yatırımla Kilis’e taşıdık." dedi.

Projenin 3 yılda tamamlanması düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER