© Yeraltı Haber 2021

Litvanya Rusya'dan Doğalgaz İthalatını Durdurdu

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’dan doğalgaz alımını durdurduklarını belirtti.

Litvanya’nın Nisan ayının başından itibaren Rusya’dan doğalgaz alımını tamamen durdurduğu bildirildi. Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu aydan itibaren Litvanya’da artık Rus gazı yok. Yıllar önce ülkem, bugün hiçbir acı çekmeden dünya ile enerji bağlarını koparmamıza izin veren kararlar aldı. Biz yapabiliyorsak, Avrupa’nın kalanı da yapabilir.” ifadelerini kullandı.

Litvanya Enerji Bakanı Dainius Kreivys ise Rusya’dan gaz ithalatının durdurulmasını “2009'da başlatılan enerji bağımsızlığı stratejisi bugün son aşamalarından birine ulaştı - tek bir Rus gazı molekülü gaz sistemimize girmeyecek. Gaz ihtiyacı tamamen Klaipėda LNG terminalinden karşılanacak. Litvanya saldırgan bir devletten gaz satın almayacak.” sözleriyle duyurdu.

Ülkenin gaz ihtiyacının tamamının sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yolu ile sağlandığı belirtilerek, gelecek aylarda ithal edilecek doğalgaz miktarına ve söz konusu gazın hangi yollar üzerinden ülkeye getirileceğine ilişkin planlamanın LNG terminali işleten Klaipedos Nafta şirketi ile yapıldığı kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER