© Yeraltı Haber 2021

Maden İşletmelerine Hibe Desteği!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) Finansal Destek ve Rehberlik Programı kapsamında, maden iş yerlerine toplamda 850 bin lira destek sağlandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 ilde 80 yer altı maden işletmesinin faydalanıcısı olduğu MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı kapsamında ikinci destek ödemeleri yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen bu programda, maden iş yerlerine toplamda 850 bin lira destek sağlandı. İş yeri başına 38 bin liraya varan destek ödemeleri yapıldı. Bu kapsamda mayıs ayı için ödeme kriterlerini sağlayan 76 maden iş yerine ödeme yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı proje kapsamında iş yerlerine verilen bu desteği, yer altı maden işletmelerinin aldıkları iş sağlığı ve güvenliği hizmetine karşılık olarak veriyor.

Yapılan bu destek ödemesinden, ortalama çalışan sayısı en az 20 olan yer altı metal madenleri ve ortalama çalışan sayısı en az 50 olan yer altı kömür madenleri faydalanabiliyor. Verilebilecek maksimum destek, çalışan başına 15 euro olarak belirlendi, ödemeler iş yerlerinin harcamalarına göre ayarlanıyor. Finansal desteğin yanı sıra teknik rehberliği de içeren bu destek 24 ay boyunca veriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER