© Yeraltı Haber 2021

Maden Mühendisleri Odası 48. Olağan Genel Kurul İçin Toplandı

Maden Mühendisleri Odası 48. Olağan Genel Kurulu için Ankara’da toplandı. Kurulda madencilik politikaları ve çalışma koşulları başlıkları konuşuldu.

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel yaptığı konuşmasında, acilen ulusla madencilik politikasının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Seçimlerde tek listenin bulunduğu belirtilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Türkiye’nin acilen “Ulusal Madencilik Politikası”na ihtiyacı olduğunu söyledi. Madencilik sektörünün en önemli sorunu olan maden mevzuatı ile iş sağlığı güvenliği mevzuatının çöktüğünü belirten Yüksel, bu konuda acil çözümler üretilmesi gerektiğini belirti.

Yüksel, odanın madencilik temel politikaları ile ilgili ise şunları söyledi:

"Doğal kaynaklarımız ile tarihi ve kültürel varlıklarımızda, yer altı kaynaklarımız gibi bu ülkenin zenginlikleridir. Bu nedenle madenler gibi titizlikle korunmalıdır. Ülkemizde madenlerimiz ile tüm doğal, kültürel ve tarihi varlıklarımız, uluslararası tekellerin ve sermayenin kullanımına açılmıştır. Uluslararası sermayenin, madencilik faaliyetlerini ülkemizin kalkınması için gerçekleştirdiğini beklemek ve düşünmek mümkün değildir. Ülkemizin yeraltı, doğal ve kültürel kaynakları emperyalizme karşı kıskançlıkla korunmalı, halkımızın refahı ve kalkınması için değerlendirilmelidir. Ülkemizin hiçbir yerinde çevresel sorunlara neden olacak, yöre halkının kabul etmediği madencilik faaliyetinde bulunulmamalıdır. Bu husus sadece madencilik sektörü için değil tüm ekonomik faaliyetler için de geçerli olmalıdır. Maden Mühendisliği mesleği bilim ve tekniği yaşanmış ve yaşanması muhtemel sorunları çözecek bilgi birikimine ve teknolojiye sahiptir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER