© Yeraltı Haber 2021

Maden Sektöründe Çalışanlar İçin Psikososyal Destek Projesi!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından planlanan "Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi" Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında saha ilk olarak Zonguldak bölgesindeki madenlerde çalışmalar yürütülecek. Projenin yaklaşık 18 ay sürmesi planlanıyor ve toplam bütçe olarak 211.840,62 Avro olması öngörülüyor.
Madencilik sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğine etki eden psikososyal riskler üzerine Türkiye’de yapılacak en kapsamlı çalışma olacak bu projenin tüm madenlerde uygulanması hedefleniyor.

Proje kapsamında verilecek çevrim içi eğitimlerle birlikte madencilik sektöründe hizmet veren İşyeri hekimlerinin psikososyal riskleri değerlendirme kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacak.

Planlar doğrultusunda konuyla ilgili aplikasyon oluşturulması, belgesel çekilmesi ve kitap yazılması hedefleniyor.

Proje temsilcileri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe ve Proje Koordinatörü Uzm Psk. Esin Çetin Özbudak'tan; Zonguldak'a resmi ziyarette bulunup görüşmelerde bulunacak ve proje hakkında ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine bilgi verecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER