© Yeraltı Haber 2021

Maden Sektöründe Türkiye ve Azerbaycan İşbirliği!

Azerbaycan'ın altın madenciliği konusunda önde gelen devlet şirketlerinden olan AzerGold ve Türk Eti Bakır Şirketi madencilik sektöründe iş birliği yapmak için görüşme düzenlendiler. Görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin üst düzeyde olduğu ve özellikle madencilik sektöründe ekonomik alanda işbirliğini genişletmek için büyük fırsatların olduğu kaydedildi.

Eti Bakır Şirketi, Türkiye ve bölge bakır ve metalurji endüstrisinde lider konumda bulunan Türkiye enerji şirketi Cengiz Holding'in bünyesindedir.

AzerGold Başkanı Zakir Ibrahimov,  12 Mart'ta düzenlenen toplantıda şirket faaliyetleri ve işbirliği hakkında detaylı bilgi vererek madencilik sektörünü geliştirmek için hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Azerbaycan'ın kurtarılan Karabağ bölgesinin hem büyük ekonomik potansiyele sahip olduğunu hem de madencilik sektöründe ikili işbirliği için büyük fırsatlar yaratabilecek yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu söyledi. Bir devlet şirketi olan AzerGold'un bu alanda Türkiye ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Eti Bakır Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Çengiz ise yaptığı açıklamasında, firma hakkında detaylı bilgi vererek, firmanın Türkiye ve bölgedeki bakır ve metalurji sektörlerindeki lider konumunu anlattı. Azerbaycan hükümeti ile Eti Bakır arasında Türk-Azerbaycan iş forumunun bir parçası olarak Şubat 2021'de Ankara'da imzalanan anlaşmayı hatırlattı. Ve anlaşmanın madencilik sektörüne önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Türk konuk, bakır yataklarının gelişimini ve metalurji endüstrisinin gelişimini desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: https://azergold.az/media/press-relizler/turkiyenin-eti-bakir-sehmdar-cemiyyetinin-numayendeleri-ile-gorus-kecirilib

Ayrıca taraflar, madencilik endüstrisinde uygulanan ileri teknolojilerin incelenmesi, jeolojik keşifler, alanların kaynaklarını ve kaynaklarını uluslararası standartlara ve diğer konulara göre değerlendirme metodları hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER