© Yeraltı Haber 2021

Madencilik Platformu Külliye ’de!

Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan, 2021 yılında 6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye Madencilik Sektörü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

17 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Madencilik Platformunu temsilen TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Başkanı Rüstem Çetinkaya, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Altınpınar, TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek ve Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz katıldı.

Başkanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a güvenlik soruşturmalarından izinlerdeki gecikmelere madencilik sektörünün sorunlarını aktardı. Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, madencilik sektörüne yardımcı olma sözü verdi.

Toplantı sonrası Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, söz konusu görüşmenin madencilik sektörü için önemini vurgulayarak; “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’a sektörümüze gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Madencilik sektöründe üretim ve ihracatın devamı için Ankara ile verimli bir iş birliği çok önemli” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER