© Yeraltı Haber 2021

Madencilik Sektörü İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Agrega Üreticileri Birliği (AGÜB) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliğinde Ankara'da, Madencilik Sektörü İstişare Toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Şeref KALAYCI, madenciliğin, tarih boyunca uygarlıkları şekillendirmiş, sanayileşmenin temel girdilerini üretmiş, insan ve toplum hayatında her zaman vazgeçilmez bir yer tutmuş olduğundan bahsederek günümüzde maden üretimi sonucu elde edilen ürünler olmazsa hayatımızın taş devri koşullarından farksız olacağına değindi.

Sayın KALAYCI; "MAPEG'te işlem gören üç bine yakın işletme ruhsatı ve kamu kurumlarının aldığı yaklaşık 3 bin 600 adet hammadde üretim izin sahasında ve mermer sahalarındaki pasaların da değerlendirilmesinden yaklaşık 30 bin kişinin istihdamıyla yıllık 500 milyon tona yakın kırma taş üretilmektedir. Yapılan üretim sayesinde senelik 600 milyon TL'yi aşan Devlet Hakkı tahakkuk ettirilmektedir." dedi.

Konuşmasında MAPEG tarafından gerçekleştirilen saha denetimlerine de değinen Sayın Bakan Yardımcısı KALAYCI, denetimlerde temel amacın sahalarda çalışanların güvenliğinin en üst düzeyde temininin sağlanması olduğunu belirterek denetimlerde görev alan MAPEG personeline özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen "Maden Mevzuatı" başlıklı oturumda yer alan MAPEG Genel Müdür Yardımcısı V. Sayın Bayram ARI ve Agrega Dairesi Başkanı Sayın Serkan GÖKMEN, katılımcılara MAPEG tarafından yürütülmekte olan "Agrega Kaynak Planlama Projesi" hakkında bilgi aktardı ve sonrasında sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER