© Yeraltı Haber 2021

Madencilik Sektörüne Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirildi!

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle madencilik sektöründe çalışan sekiz meslek grubunda Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunlu hale getirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile birlikte madencilik sektöründe Kırma Eleme Tesis Operatörü (Seviye 3), Mekanizasyon İşçisi (Seviye 4), Mekanize Kazı Operatörü (Seviye 4), Mermer Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3), Mermer-Doğaltaş Özel İmalat Elemanı (Seviye 4), Pres İşçisi (Seviye 4), Yeraltı Hazırlık İşçisi (Seviye 3) ve Yeraltı Hazırlık İşçisi (Seviye 4) olmak üzere sekiz meslek grubunda Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi.

MYK’nın bu kararı ile Türkiye Madenciler Derneği (TMD) de, Kırma Eleme Tesis Operatörü (Seviye 3), Mermer Doğaltaş Ocakçısı (Seviye 3) ve Öğütme (Değirmen) Operatörü (Seviye 3) mesleklerinde sınav ve belgelendirme gerçekleştirileceği bildirildi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler 9 Nisan 2022 tarihinden itibaren söz konusu mesleklerde çalışamayacak.

TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ile iş kazalarının asgariye indirilmesi, üretimde verimlilik ve etkinliğin sağlanması hedefleniyor. Zaten sürdürülebilir madencilik anlayışımızın temelini de iş sağlığı ve güvenliği oluşturuyor. Türkiye Madenciler Derneği olarak biz de MYK'dan aldığımız yetkiyle, sektörümüzün uluslararası standartlara göre çalışan nitelikli personel ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER