© Yeraltı Haber 2021

Madencilik Sektörünün Önemli Kaybı!

Madencilik ve enerji sektöründe birçok alanda, dernekte yer alan, CİNER Grubu’nun enerji ve maden şirketlerinde uzun yıllar genel müdür, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulunan Maden Mühendisi Salih Selim Şenkal yaşamını yitirdi.

Ciner Grubuna bağlı Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Salih Selim Şenkal’ın cenazesi bugün öğle namazının ardından İzmir’de defnedilecek.  

Salih Selim Şenkal, lisans derecesini 1980 yılında Zonguldak DMMA Maden Mühendisliği Bölümü’nden aldıktan sonra lisansüstü ve doktora derecelerini Dokuz Eylül ve Osman Gazi Üniversitelerinde tamamladı. 1981-1996 yılları arasında TKİ-GLİ Tunçbilek Yeraltı İşletmesi’nde görev alan Şenkal, 1996 - 1998 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1998 yılından 2008 yılına kadar Ciner Grubu madencilik şirketlerinde işletme müdürlüğü, proje koordinatörlüğü, maden koordinatörlüğü, genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Salih Selim Şenkal 2008 yılından 2011 yılına kadar maden firmalarında danışmanlık yaptı, 2011 - 2016 yılları içinde Hattat Maden ve Enerji Şirketinde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2016 yılından itibaren Ciner Grubu Enerji ve Maden Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan Şenkal, 10 Mayıs 2017 tarihinde üstlendiği Park Elektrik AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER